Pretraživanje

Unesite ključne riječi

Vivax Cool Katalog 2013
  23.7.2013
Vivax Cool Katalog 2013

Vivax cool klima uređaji dizajnirani su vodeći računa o prirodi, potrošnji energije kao i stvaranju ugodnog i zdravog prostora. VIVAX klima uređaji imaju 3 godine jamstva/garancije, uz redovan godišnji servis ovlaštenog VIVAX servisera.

Preuzmite Vivax Cool Katalog 2013

 

Ecodesign - Uredba ovlaštene komisije (EU) No 626/2011
S ciljem povećanja energetske učinkovitosti klimatizacijskih uređaja, tehnološki razvoj je u posljednjih nekoliko godina bio vrlo brz. To je omogućilo da nekoliko zemalja uvede stroge minimalne zahtjeve za energetsku učinkovitost. Minimalni zahtjevi se odnose na uvođenja novog načina iskazivanja efikasnosti uređaja, koji se temelji na prikazu sezonske iskoristivosti. Današnji uređaji, osim jednokanalnih i dvokanalnih klimatizacijskih uređaja, koji postižu najviše razine učinkovitosti, uvelike su nadmašili A razred energetske učinkovitosti koje su utvrđene Direktivom 2002/31/EC. Nova Uredba uvodi dva mjerila energetske učinkovitosti koji se temelje na osnovnoj funkciji i određenim aspektima važnima za krajnje korisnike. S obzirom da se klimatizacijski uređaji koriste uglavnom u uvjetima djelomičnog opterećenja, testiranje učinkovitosti se izmijenilo na sezonske metode mjerenja učinkovitosti, osim za jednokanalne i dvokanalne klimatizacijske uređaje. Sezonska metoda mjerenja više uzima u obzir koristi uređaja baziranih na Inverter tehnologiji i uvjete u kojima se ovi uređaji koriste. Nova metoda izračuna učinkovitosti s Ecodesign provedbenim mjerama postavlja više minimalne zahtjeve energetske učinkovitosti od sadašnjeg A razreda, što dovodi do reklasifikacije tih uređaja. Stoga, split klimatizacijski uređaji (svi uređaji sa zasebnom unutarnjom i vanjskom jedinicom) i prozorski uređaji imaju novo A-G mjerilo energetske učinkovitosti, uz dodatak oznake „+“ na vrhu ljestvice energetske naljepnice.


 

VISOKA UČINKOVITOST
Vivax klima uređaji, od kućnih pa do komercijalnih, dosežu novu A klasu, najveći nivo koji je trenutno prikazan na energetskim oznakama Europske unije.
Uvjeti energetskih oznaka (EU) 626/2011
• Tri klimatske zone za grijanje (uobičajena zona je obavezna, toplija i hladnija zona su opcionalne)
• Sezonska učinkovitost (izračun višestrukog opterećenja dijelova)
• Nivo jačine zvuka
• Ocijenjena učinkovitost pokazuje ocjene na bazi performansi uređaja
• Sezonska učinkovitost ukazuje na performanse za vrijeme cijele sezone grijanja ili hlađenja, što bolje odgovara stvarnom radu uređaja


 
DC Inverter
Inovativna DC inverter tehnologija precizno i u svakom trenutku te u svim uvjetima rada osigurava kapacitet hlađenja odnosno grijanja sukladan zadanim uvjetima u prostoru. U cilju poboljšanja učinkovitosti u modu grijanja, Vivax DC inverter klima uređaji koriste dodatne grijače na vanjskoj jedinici uređaja. Jedan grijač služi za dogrijavanje ulja u kompresoru dok drugi poboljšava otapanje vanjske jedinice. Rad ovih grijača se kontrolira putem glavnog procesora koji podatke o uvjetima bitnim za rad dobija putem senzora koji su smješteni u vanjskoj jedinici uređaja. Kompresori kod standardnih klima uređaja uobičajeno rade konstantnom brzinom. Jedino inverterska tehnologija elektronski prati brzinu rada kompresora. Kompresor radi najvećom brzinom ukoliko je velika razlika između zadane temperature i temperature u prostoru, a, kada postigne zadane uvjete, usporava brzinu. Inverterskim načinom rada ostvaruje se i do 50% uštede električne energije. Ukoliko je temperatura u prostoriji visoka klima uređaj će raditi punom snagom sve dok ne postigne željenu temperaturu. Kada postigne željenu temperaturu uređaj će smanjiti snagu rada dovoljnu za ravnomjerno održavanje zadane temperature. Na taj način se izbjegavaju nagle promjene u temperaturi prostora i omogućava značajna ušteda energije. Nema učestalog paljenja i gašenja uređaja koji dodatno opterećuju strujnu mrežu, a izbjegava se i sindrom “propuha”.

Preuzmite Vivax Cool Katalog 2013


MS Start
VIVAX
MSGW računari
Samsung BiH

E Pluribus Unum

Mnogi kao jedan -
To smo naši partneri i mi!